2 februari 2024
20:00

IF Ariel

Referat: Månsarps IBK - IF Ariel

Vi ska väl inte vara alltför nedslagna över förlust mot serieledarna, som är skickliga.
Återigen är vi dock inte mer än 2 femmor, och med fler alternativ, tror jag att vi hade kunnat tävla mycket längre i matchen.

I första perioden, spelar vi efter våra resurser och nyttjar det bra.
Vårat första skott på mål går in genom Edvin, vi gör även 2-0 efter bra kombination med Simon Svensson och Sebastian.
Möjligt att våra gäster var lite sega efter långresan hit, eller så blev de förbryllade av att ljuset gick ner i styrka under deras uppvärmning. Lyset är en historia i sig, men det höll sig hela matchen, bara strul på uppvärmning. Men visst är det irriterande. Nåväl vi ägnar oss åt matchen istället
Ariel reducerar genom nr 8 och assist av nr 7, deras 2 absolut bästa spelare, som var ett ständigt hot.
Vi får dock med oss 3-1, kanske inte klockren träff av Adam, men alla avslut räknas ju. Dock så reduceras det minuten efter.
Men vi har chans på 4-2, men tyvärr går Edvins straff i underkant ribba. Surt, det målet hade varit bra för oss.
Paus 3-2

I andra så är det mer våra gäster som för spelet, och vi hotar sällan. De gör också 3-3, och ett ledningsmål hänger i luften. Men då får vi PP, och Sjöman skickar skoningslöst in bollen till 4-3 efter pass av Edvin. Tyvärr blir resten av perioden mörk för hemmalaget, en indianare till 4-4, sedan får vi ett boxplay, som vi reder ut, och det är millimeter att Albin blir fri, men istället gör gästerna 4-5, tid 17.23, sedan 4-6 18:54 och 4-7 19:01. Men kan givetvis peka på individuella misstag, men sanningen är att vi blir trötta i slutet av andra och då kommer också vad som synes är enkla misstag. Paus 4-7

I tredje kommer vi tillbaka lite, och iallafall i hälften av perioden har vi lite och säga till om. Därför känns 4-8 onödigt. Men vi reducerar till 5-8 och försöker verkligen gå för det. Men en hemmautvisning 18:26, gör att Ariel gör 5-9.
Matchen slutar 5-9. Vi gratulerar Ariel, och önskar dom lycka till framåt.
Vi tackar även Manne Gustafsson, som på egen hand styrde upp kiosk för P0809. Klacken var större idag med. Gick från 2 killar förra matchen till 3-4 killar och även ett gäng tjejer som var uppe och tittade och hejade, roligt. Vill också berömma våran materialansvarige Johan, som med hjälp fixat i ordning sargen nu, och den höll bra. Tyvärr blir det ett fixande med den, då våran hyresvärd inte vill köpa ny denna säsong.

Nu börjar det dra ihop sig i serien och det blir spännande att följa avslutningen. Vi behöver ju vara lite mer folk på matcherna tycker jag. Wallmon och Johnson tyvärr sjuka idag, killar som annars har lila hjärta och alltid ställer upp.